Novosti

21. srpnja 2008.
Slike sa ovogodišnjeg Aeromitinga

U rubrici GALERIJA možete potražiti slike sa ovogodišnjeg Aeromitinga.


08. srpnja 2008.
Spektakl u zraku iznad Grobničkog polja

U nedjelju, 6. srpnja na Grobničkom polju održan je četvrti po redu Aeromiting u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka i Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera.
Okupljeni gledatelji, među kojima su većinu činile obitelji s djecom, pratili su uzbudljiv program iz svih letačkih područja. Najatraktivniji su u svakom slučaju bili akrobatski letači izvodeći vratolomije od kojih zastaje dah. Posebno oduševljenje prisutnih izazvao je nastup slovenskog letačkog asa Petera Podlunšeka, ovogodišnjeg osvajača trećeg mjesta u Aero GP-u natjecanju šestorice odabranih akrobatskih pilota iz cijelog svijeta, u zrakoplovu
«EXTRA 300 LX».
Uz slovenskog asa, svoje akrobatske sposobnosti prikazali su još Peter Steiman iz Njemačke, španjolski reprezentativac Sergio Pla Moreno, britanac Andy Bickmore, talijan Aldo di Bernardo, te slovenci Igor Zrinski, Banjamin Ličer i Boris Resman.
U redovima akrogrupe «Krila oluje» Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ove godine nažalost nije nastupila satnica Dijana Doboš, jedina žena u sastavu neke vojne akrogrupe u Europi.

Aeromiting 2008. jučer je na svom 5.000 kilometara dugom putovanju kroz Hrvatsku i Sloveniju posjetio i biciklist maratonac Ratko Gvozdenović. Gvozdenović svojim maratonom želi skrenuti pozornost na probleme obitelji koje si ne mogu priuštiti dugotrajan boravak u Zagrebu gdje se njihova djeca liječe od teških malignih bolesti, te prikupiti sredstva za kupnju stambenog prostora koji bi te obitelji koristile. Organizatori Aeromitinga 2008. priključili su se njegovoj akciji doniravši pet tisuća kuna.

Na kraju programa Organizator je izvukao dobitnike nagradnog leta:
Dubravka Božo, Marija Kosanović, Ingrid Barac, Mario Krešević, Branko Mihić, Spomenka Crnković i Kristina Ostojčić.

Dodaci: slika 1, slika 2, slika 3 , slika 4

29. travnja 2008.
Simulacija balona na Gatu Karoline Riječke

Organizatori su za ovogodišnji Aeromiting pripremili simulaciju balona na Gatu Karoline Riječke, koji će biti postavljen od 30. lipnja do 4. srpnja 2008. godine.

Za veći prikaz kliknite na sliku.


22. travnja 2008.
Balon na Gatu Karoline Riječke

U cilju promocije ovogodišnjeg Aeromitinga, od 30. lipnja do 4. srpnja na Gatu Karoline Riječke biti će postavljen balon za slobodno letenje koji će od 18,00 do 21,00 sat podizati građane koji iskažu interes na visinu od oko 20 m. Ovaj dio programa realizira se u suradnji s Balon klubom Zagreb koji ima potrebnu opremu i iskustvo.

Osim velikog balona za slobodno letenje i balona na komprimirani zrak, Balon klub Zagreb vodit će malu školu balonaštva i izradu modela balona, te održavati atraktivne projekcije letova balonom.


2011.
2010.
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.