Novosti

15. lipnja 2009.
Aeromiting 2009. - Letačke bravure za pamćenje
U očekivanju preleta vojnog zrakoplova MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Peti po redu Aeromiting u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka i Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera" te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, ovog je vikenda održan uz cjelodnevni program vrhunskih letačkih izvedbi i odličnu posjećenost.
Oko četiri tisuće gledatelja svih uzrasta svjedočilo je bogatom programu kojeg su ispunili članovi svih društava ZD "Krila Kvarnera", jedriličari, maketari, padobranci, zmajari, paraglajderi i piloti, te domaći i inozemni vrhunski piloti, kao što su Peter Podlunšek, Igor Zrinski, Aldo di Bernardo, Peter Steiman, Danilo Kovač, Zlatko Vukičević, Tomica Presečen, Davor Ištvanić, Josip Lacković, Marin Roje...

Dodaci: više..., brojni posjetitelji

15. lipnja 2009.
Dobitnici nagradnog panoramskog leta na Aeromitingu 2009.

Kao i svake godine, nakon završetka službenog dijela programa Aeromitinga, prepuna kutija sa nagradnim kuponima predana je g. Zoranu Premušu, direktoru manifestacije, da izvuče imena tri sretna dobitnika nagradnog panoramskog leta Pilotskog klub "Krila Kvarnera".

U mnoštvu kupona panoramski let osvojili su:
Sandi Valković iz Podpićana, Igor Stevović iz Kastva i Luka Grbac iz Rijeke.


15. lipnja 2009.
Uspješno okončan peti Aeromiting na Grobničkom polju

I ovaj 5. Aeromiting po redu uspješno je okončan. Posjetitelji su mogli vidjeti atraktivan program, uživati u dobroj ugostiteljskoj ponudi, a organizatori, s druge strane, trebaju biti zadovoljni posjetom. Svi oni koji su došli malo prije početka službenog dijela programa bili su nagrađeni preletom Junkersa Ju 52, riječ je o desantnom transpoteru iz vremena između dva svjetska rata, izuzetno sačuvanog oldtimera koji je let nastavio prema Švicarskoj.
Transporter Ju 52, najprije je bio jednomotorac pa je „pojačan“ na tri motora, a izrađen je 1930. od unikatnog valovitog lima, čime je dodatno učvršćena struktura zrakoplova. Imao je i jednu posebnost, led koji bi se tijekom leta skupljao na prednjim rubovima krila nije otapan vrućim zrakom kao danas, već je lomljen komprimiranim zrakom koji bi se upuštao u gumena "crijeva" postavljena na tim mjestima, a njihovo bi širenje razbijalo naslage.


14. lipnja 2009.
Akro let nad Gatom Karoline Riječke

Prolaznici koji su se danas zatekli na riječkoj rivi mogli su uživati u akrobatskim figurama koje je za njih izveo pilot zrakoplova EXTRA 330 SC iznad Gata Karoline Riječke i time najavio početak službenog dijela programa Aeromitinga na Grobničkom polju.


12. lipnja 2009.
Na Jadranskom trgu održana druga konferencija za medije

Novosti u programu Aeromitinga kao i atrakcije koje očekuju posjetitelje ovog vikenda na aerodromu Grobnik, predstavljene su na Jadranskom trgu gdje je u povodu Aeromitinga '09. održana druga konferencija za medije uz postavljenu jedrilicu "Jantar", čije su tehničke mogućnosti novinarima te građanima predstavili članovi Jedrličarskog kluba "Krila Kvarnera". Riječ je o jedrilici standard klase čiji je raspon krila15 metara, a maksimalna dozvoljena brzina 285 km/h. Jedrilica je natjecateljska i u vrijeme proizvodnje bila je u samom vrhu prema svojim performansama. Jedrilica je danas u vlasništvu Jedriličarskog kluba „Krila Kvarnera" koji u svom redovnom programu organizira školu letenja.

Dodaci: više...slika 1slika 2slika 3slika 4

12. lipnja 2009.
Izaslanik Predsjednika Republike na Aeromitingu 2009.

Ove godine po prvi puta na našem Aeromitingu najavljen je dolazak izaslanika Predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Stjepana Mesića. Prema najavama iz Ureda Predsjednika, dragi gost će biti gospodin Željko Mataja, posebni savjetnik Predsjednika za sport.


10. lipnja 2009.
Zajednica tehničke kulture Rijeka i Oldtimer klub Rijeka najavili su događanja ovog vikenda na prostoru aerodroma Grobnik

Aeromiting 2009. i 12. međunarodni oldtimer moto rally, manifestacije koje će se ovog vikenda odvijati na prostoru aerodroma Grobnik, najavljene su danas postavom tri oldtimer vozila i motora na Jadranskom trgu.
Djevojke u sponzorskim majicama Aeromitinga 2009., koje je Auto kuća ARK-MIHELIĆ - Ovlašteni serviser i distributer Citroenovih vozila osigurala za tehničko osoblje Aeromitinga kao i asortiman iz svojeg voznog parka za potrebe manifestacije, djelile su prolaznicima letke sa programom Aeromitinga.
Tvrtka ARK Mihelić tijekom Aeromitinga 14.6. na Grobničkom polju zainteresitranima će pružiti mogućnost uvida u nove modele vozila Citroen.

Dodaci: auti i motori na Korzu - slika

8. lipnja 2009.
Na prvoj konferenciji za medije najavljen Aeromitinga 2009. i Oktanski susreti

Danas je u prostoru Ri info Grada Rijeke održana prva konferencija za medije na kojoj je najavljen Aeromiting 2009. i 12. međunarodni oldtimer moto rally. Program  koji će se ovog vikenda odvijati na prostoru aerodroma Grobnik predstavili su direktor Aeromitinga 2009. g. Zoran Premuš, Silvano Skočaj ispred Zajednice tehničke kulture Rijeka i Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka.

Dodaci: tekst najave

4. lipnja 2009.
Trenažni let MIG-21 iznad Grobničkog polja

Na zadovoljstvo organizatora Aeromitinga 2009., MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u srijedu 3. lipnja oko 13 sati odradio je trenažni let iznad Aerodroma "Grobničko polje". Pilot je desetak minuta testirao prisupne koridore, a buka motora čula se na cijelom području Grobnik – Jelenje. Da li to znači da će gledatelji stvarno imati sreću vidjeti letački program MIG-21 na ovogodišnjem Aeromitingu, uvjerit ćemo se 14. lipnja.


29. svibnja 2009.
Aeromiting 2009.

Aerodrom Grobnik i ovog će ljeta biti poprištem mnogih događaja iz područja tehničke kulture i sporta koji započinju Svjetskim padobranskim kupom u organizaciji Padobranskog kluba Krila Kvarnera, na kojem će od 4. do 7. lipnja sudjelovati 150 najboljih padobranaca iz petnaestak država.

Dodaci: više...

5. ožujka 2009.
Novi termin Aeromitinga 2009.

Temeljem stručne procjene i odluke Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera" na prvoj sjednici Provedbenog odbora Aeromitinga 2009., održanoj u srijedu, 4. ožujka na aerodromu Grobnik, promijenjen je termin petog po redu Aeromitinga u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka i Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera".
Ova izuzetno atraktivna manifestacija tehničke kulture održati će se u nedjelju, 14. lipnja 2009.g., a biti će popraćena nizom zrakoplovnih i oldtimer moto aktivnosti koje će se tijekom mjeseca lipnja odvijati na prostoru aerodroma Grobnik.

Dodaci: slika 1, slika 2

2011.
2010.
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.