Novosti

14. lipnja 2010.
Na kompleksu Bazena Kantrida održan šesti riječki Aeromiting

Mnogobrojni posjetitelji na kompleksu Bazena Kantrida mogli su jučer, osim u suncu i moru, uživati i u zračnim vratolomijama koje su im priredili akrobatski piloti na Aeromitingu 2010., a spoj mora i neba dodatno je začinio atraktivnost manifestacije koja je ove godine sa aerodroma Grobnik preselila u Rijeku kao poklon tehničke kulture u Danima "Svetog Vida", zaštitnika grada Rijeke.

Službeni dio programa započeo je u 15 sati doskokom padobranaca "Krila Kvarnera", nakon čega je slijedio grupni let oldtimer zrakoplova, te ultralakih zrakoplova, a zatim i nekoliko preleta raznih tipova aviona. Munjevita "akcija spašavanja utopljenika iz mora" koju je izvela posada Zrakoplovne jedinice specijalne policije dodatno je zagrijala atmosferu. Vrhunac predstave ipak su bili nastupi akrobatskih pilota koji su svega nekoliko metara iznad površine mora izvodili razne vrtuljke, letove na leđima, spiralna poniranja i ostale akrobacije vrijedne divljenja okupljene publike u moru i na kopnu. Piloni za napuhavanje postavljeni su za nastup Petera Podlunšeka, sudionika inače najpoznatijeg akrobatskog natjecanja "Red Bull Air Race", koji je oduzimao dah izvodeći svoju točku između pilona i možda najefektniji "let na nož". Efektan nastup imao je i slavni mađar Zoltan Vareš. Kraj programa zaključili su piloti akrobatske grupe "Krila Oluje" Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvodeći izuzetno zahtjevne skupne akrobacije.

Napori organizatora da ovom manifestacijom što kvalitetnije obilježe 100 godina letenja u Republici Hrvatskoj ocijenjeni su vrlo uspješnima.

slika 1, slika 2, slika 3, slika 4, slika 5

08. lipnja 2010.
Na konferenciji za medije najavljen je 6. riječki Aeromiting

U Info centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Aeromiting 2010. O novostima u programu Aeromitinga, atraktivnim popratnim događanjima za građane, te ostalim zanimljivostima medije su upoznali Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Zoran Premuš, direktor programa, te Kazimir Mihić, tajnik i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Najava aeromitinga, slika 1, slika 2, slika 3

13. svibnja 2010.
Informacija o promjeni lokacije Aeromitinga 2010.

U utorak, 11.05.2010.g. potvrđena je promjena lokacije šestog riječkog Aeromitinga. Manifestacija će se održati nad akvatorijem kompleksa bazena Kantrida.


06. svibnja 2010.
U Zrakoplovnoj bazi Pleso predstavljen riječki Aeromiting 2010.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, general bojnik Vladimir Bagarić, primio je u srijedu, 04. svibnja u Zrakoplovnoj bazi Pleso predstavnike Zajednice tehničke kulture Rijeka, tajnika Kazimira Mihića, dipl.ing. i stručnog suradnika Silvana Skočaja, dipl.ing.

Tom prigodom, general Bagarić upoznat je sa aktivnostima u svezi organizacije predstojećeg Aeromitinga. Predstavnici Zajednice iskazali su želju da se i ove godine vojska uključi u program Aeromiting sudjelovanjem vojnih pilota i zrakoplova, čime bi se dostojno obilježila 100. obljetnica letenja u Hrvatskoj.

U ime organizatora manifestacije, uz zahvalnost na dosadašnjoj potpori i sudjelovanju u programu Aeromitinga, gosp. Kazimir Mihić predao je maketu oldtimer automobila koju su izradili polaznici tečaja u radionici Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka.


25. ožujka 2010.
Šesti riječki Aeromiting pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske
Grb predsjednika Republihe Hrvatske

Dopisom iz Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, potvrđeno je pokroviteljstvo Predsjednika, prof.dr.sc. Ive Josipovića nad riječkim Aeromitingom 2010.


12. ožujak 2010.
Održana prva sjednica Provedbenog odbora Aeromitinga 2010.
 

U srijedu, 10.03.2010.g. održana je prva sjednica Provedbenog odbora šestog po redu Aeromitinga u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka i Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera" gdje je predstavljen novi koncept manifestacije. Aeromiting koji se dosad odvijao na Aerodromu "Grobničko polje" kraj Rijeke, ove će se godine održati u samom centu grada, iznad gradske luke, između Gata Karoline riječke i novo otvorene šetnice koja se pruža duž lukobrana, što će zasigurno privući veću pažnju građanstva. Potvrđen je i termin održavanja šestog Aeromitinga, 13.06.2010.g., dan nakon riječke regate “Fiumanka”- kao poklon tehničke kulture gradu Rijeci u Danima Sv. Vida.

2011.
2010.
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.