Novosti

13. lipnja 2011.
Sedmi riječki Aeromiting održan na kompleksu Bazeni Kantrida

Riječka zračna fešta u sklopu Dana svetog Vida, zaštitnika grada Rijeke, u nedjelju 12. lipnja drugi put za redom održana je ispred akvatorija bazenskog kompleksa na Kantridi gdje je, unatoč laganoj kiši i vjetru, veliki broj posjetitelja imao priliku uživati u zračnim vratolomijama koje su priredili vrhunski aktobatski piloti.
Posebno veseli veći broj publike nego lani, kada je plaža ispred bazena praktički bila gradilište. Njenim uređenjem, mnogi su riječani i njihovi gosti ovog nedjeljnog popodneva dvostruko uživali – u kupanju i Aeromitingu.
Spoj mora i neba obogaćen je i sadržajem na moru gdje su se okupila mnogobrojna plovila riječkih malih lučica i Društva za športove na moru "3. maj", usidrivši se prije početka programa u ranije označenom koridoru.
Galerija slika sudionika programa biti će dostupna naknadno.

Slika 1, Slika 2, Slika 3, Slika 4, Slika 5, Slika 6
 
11. lipnja 2011.
Jedrilicom na Jadranskom trgu najavljen sedmi riječki Aeromiting

Kao i proteklih godina, postavom jedrilice Jantar u vlasništvu Jedriličarskog kluba Krila Kvarnera na Jadranskom trgu, uz koju su dijeljeni prigodni letci, najavljen je sedmi riječki Aeromiting. Riječ je o jedrilici standard klase čiji je raspon krila15 metara, a maksimalna dozvoljena brzina 285 km/h. Jedrilica je natjecateljska i u vrijeme proizvodnje bila je u samom vrhu prema svojim performansama. Jedrilica je danas u vlasništvu Jedriličarskog kluba "Krila Kvarnera" koji u svom redovnom programu organizira školu letenja. Zainteresiranim građanima tehničke mogućnosti jedrilice predstavili su članovi Kluba.

Slika 1, Slika 2
 
10. lipnja 2011.
Postavljena izložba Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera" recepciji Bazena Kantrida

U okviru pripreme Aeromitinga, temeljem odluke Izvršnog obora ZTK Rijeka, po prvi puta je postavljena izložba tehničke kulture u prostoru recepcije Bazena Kantrida. Izložba je postavljena u četvrtak  9.06., a na sudjelovanje su pozvane sve članice Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera".  S obzirom na popunjenost izložbe i slobodni prostor, sudjeluju i Tehnički centar mladih i jedan od specifičnih riječkih modelara g. Mekića s postavom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izložba je na naki način najava događanja, a sve u cilju bolje informiranosti javnosti o predstojećoj manifestaciji.
Od članica Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera" odazvale su se Klub za samogradnju i modelarstvo i Klub za slobodno letenje, dok su druge članice opravdale svoje ne sudjelovanje. Organizator vjeruje da će iduće godine i ta izložba biti postavljena kvalitetnije i sa sadržajima koji će privući posjetitelje.

Slika 1, Slika 2, Slika 3
 
07. lipnja 2011.
Na konferenciji za medije najavljen je 7. riječki Aeromiting

U Info centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Aeromiting 2011., koji se drugu godinu za redom održava nad akvatorijem kompleksa Bazeni Kantrida.

O novostima u programu Aeromitinga, atraktivnim popratnim događanjima za građane, te ostalim zanimljivostima medije su upoznali Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Kazimir Mihić, tajnik i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, te g. Zlatko Vukičević ispred Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera".

I ove godine program Aeromitinga velikim će dijelom biti ispunjen zrakoplovnim akrobacijama najboljih svjetskih asova, koji će se izmjenjivati svakih deset minuta. Program je dostupan na službenoj stranici manifestacije www.aeromiting.hr

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a nedaleko od mjesta odvijanja Aeromitinga osiguran je i besplatan parking na parkiralištu Stadiona Kantrida. Prostor za gledatelje osiguran je na sunčalištu bazena, te na cijelom obalnom pojasu ispod bazenskog kompleksa.

Više sa konferencije..., Slika 1, Slika 2, Slika 3
 
27. svibnja 2011.
Plakat i program Aeromitinga 2011.

Ovdje možete preuzeti plakat i aktualni program Aeromitinga 2011.!

Program Aeromitinga, Plakat Aeromitinga
 
18. svibnja 2011.
Poziv posjetiteljima na Aeromiting 2011.

Dragi posjetitelji!

Jeste li spremni za potpuni doživljaj mora i sunca?

Dana 12.06.2011.g., nedjelja  - u zračnom prostoru  ispred  kompleksa Bazeni Kantrida na predivno uređenoj plaži i šetnici osvježite se u moru i uživajte u zrakoplovnim  vratolomijama učesnika riječkog Aeromitinga.

Program je ispunjen raznovrsnim letačkim  aktivnostima uz učešće  klubova Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera i akro grupe Krila Oluje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, te svjetski poznatih akrobatskih pilota. Aeromiting se održava u sklopu obilježavanja Dana svetog Vida, zaštitnika grada Rijeke, kao poklon tehničke kulture svome gradu.

slika 1, slika 2, slika 3
 
4. travnja 2011.
Najava Aeromitinga 2011.

U ponedjeljak 4. travnja na primanju kod gradonačelnika Grada Rijeke, mr.sc. Vojka Obersnela, predstavnici užeg saziva Provedbenog odbora sedmog po redu Aeromitinga upoznali su gradonačelnika sa pripremnim radnjama na organizaciji ove manifestacije pod pokroviteljstvo Grada Rijeke, koja će se po drugi put odvijati nad kompleksom Bazeni Kantrida, 12. lipnja ove godine u sklopu Dana svetog Vida.

O manifestaciji govorili su: Veljko Karabaić, predsjednik Provedbenog odbora, Kazimir Mihić, tajnik ZTK Rijeka i Silvano Skočaj, zamjenik direktora Aeromitinga. Riječani i njihovi gosti moći će uživati u izvanrednim zračnim akrobacijama članova ZD Krila Kvarnera i akrobatskih pilota. Ove godine u program na moru uključiti će se i udruge koje će plovilima obogatiti Aeromiting, te prezentirati tehničko sportske aktivnosti na moru, podvodne aktivnosti i jedriličarstvo.

Ovom je prigodom gradonačelniku Obersnelu uručena fotografija sa potpisom akrobatskog pilota Branimira Ambrekovića, te drveni model aviona izrađen u modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka.

slika 1, slika 2
2011.
2010.
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.